William Kentridge

Nog maar tot en met 30 augustus 2015 in Eye de tentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (Johannesburg, 1955) If We Ever Get to Heaven.
Hij maakt animaties van houtskooltekeningen. De Afrikaanse muziek bij zijn film More Sweetly Play the Dance is opzwepend en een lekker maf. Ik zag de aankondiging al eerder, maar de beelden deden mij niet veel, dus geen aandacht aan besteed. Ten onrechte. Ga er middenin zitten en ervaar hoe leuk, bijzonder en boeiend het werk van Kentridge is!

williamkentridge

More sweetly play the dance

Kentridge ontwikkelde More Sweetly Play the Dance speciaal voor Eye, een ca. 45 meter lang doek met bewegende beelden. Naast dit nieuwe werk nog een aantal andere werken, waaronder de bijzondere filminstallatie op acht schermen I Am Not Me, the Horse Is Not Mine uit 2008, gebaseerd op het korte verhaal De neus van de Russische schrijver Nikolaj Gogol uit 1836. Ook is Other Faces (2011) te zien, het tiende en meest recente werk uit de reeks Drawings for Projection(1989-2011).

Zie een goede recensie van Helen Westerik op www.athenaeum.nl [PB]

 

1 comment for “William Kentridge

  1. gea verhaar
    augustus 27, 2015 at 8:45 pm

    Hele goede berichten gelezen over William Kentridge in Eye, maar nog niet geweest… Goed dat je er de aandacht op hebt gevestigd!

    Gea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *