Park Sonsbeek

Sonsbeek

Van 4 juni tot 18 september 2016 vindt SONSBEEK ’16: transACTION plaats, de 11e editie van de internationale hedendaagse kunsttentoonstelling in Park Sonsbeek, Museum Arnhem en de stad Arnhem. Er zijn in Park Sonsbeek indrukwekkende installaties opgebouwd. Curatorencollectief ruangrupa (Jakarta, Indonesië) is dit jaar verantwoordelijk voor de selectie van kunstwerken. Centraal staat kunst met maatschappelijke thema’s die vanuit een sociale en persoonlijke invalshoek worden benaderd.

Er is een soort dorp gecreëerd, met een bakkerij, een bank, kerk, en een speeltuin. Alles mag aangeraakt worden en gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld je verjaardag vieren, een brood bakken of een yogaklasje houden.

Het meest spectaculair is de bank van Rob Voerman (Arnhem). Hij bouwde over de bestaande waterval een aluminium kluis die het meest kostbare op aarde bewaart, de natuur. In zijn aangebouwde bankgebouw worden biljetten uitgegeven die de ecologische waarde aangeven van een stukje bedreigde aarde.

Op de foto zie je een afgietsel van Folkert de Jong. Zijn lichaam wordt steeds groter omdat het materiaal water blijft opzuigen. Aan het eind van de tentoonstelling zal hij te groot zijn voor de container.

Zie voor een overzicht van de deelnemende kunstenaars www.sonsbeek.org

De Vrije Academie organiseert rondleidingen door kunsthistoricus Renout Robbertz. Hij doet het echt geweldig leuk. Enthousiast en in begrijpelijke taal. Elk kunstwerk wordt mooier door zijn verhaal. Twee uur voor € 25,00. Laatste kans op 7 juli. [PB]

1 comment for “Park Sonsbeek

  1. Gea Verhaar
    juni 29, 2016 at 3:29 pm

    Pak de trein naar Arnhem en start pal achter het station met Renout Robbertz een geweldige tour de Sonsbeek! Indrukwekkend, de achtergrond van hetgeen aldaar is opgebouwd, en met kunde en enthousiasme toegelicht door deze aimabele kunsthistoricus. Je wereld wordt er groter van. Doen! zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *