Krantenlezers van Eddy Posthuma de Boer

Krantenlezers02

Equador

Krantenlezers01

Miombay

Tot en met 27 september 2015 in het Persmuseum aan de Zeeburgerkade in Amsterdam.

Als eerbetoon aan de in zijn voortbestaan bedreigde papieren krant toont het Persmuseum vijftig foto’s van krantenlezers. Gefotografeerd over een periode van ruim veertig jaar over de hele wereld.
Eddy Posthuma de Boer (1931) is geboren in Amsterdam en maakt veel foto’s van de stad en haar inwoners. Maar hij zwerft ook over de hele aarde en legde in inmiddels meer dan tachtig landen het menselijk leven in al zijn aspecten vast. Hij werkte voor talloze Nederlandse en internationale kranten en tijdschriften zoals Het Parool, de Volkskrant, Time-Life, KRO-Studio, Avenue, Holland Herald en Sabena-Revue. Toch laat hij altijd zijn eigen visie en inzichten prevaleren boven de directe boodschap van de opdracht. Dat leidde onder meer tot de publicatie van een groot aantal fotoboeken en een aantal opmerkelijke tentoonstellingen.
‘Buiten mijn journalistieke opdrachten om heb ik in de tientallen jaren dat ik over de wereld reisde, heel veel andere dingen gefotografeerd die mijn nieuwsgierigheid wekten of die ik om andere redenen de moeite waard vond om vast te leggen. Of het nu ging om guéridons, flat iron buildings, ruiterstandbeelden, kamelen, valkeniers, schaapherders of bedelaars. [PB]
Zie http://persmuseum.nl/expositie/krantenlezers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *