Helmut Newton in Foam

Yves Saint Laurent, French Vogue, Rue Aubriot, Paris 1975 © Helmut Newton / Helmut Newton Estate (detail)

Yves Saint Laurent, French Vogue, Rue Aubriot, Paris 1975 © Helmut Newton / Helmut Newton Estate (detail)

Vanaf 17 juni 2016 staat Foam volledig in het teken van de legendarische en uiterst invloedrijke fotograaf Helmut Newton (Berlijn, 1920 – West Hollywood, 2004). De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s – variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken – en is in het gehele gebouw aan de Keizersgracht te zien.

Helmut Newton (1920–2004) is voor fotografieliefhebbers geen onbekende. Newton is één van de grootste en meest invloedrijke modefotografen uit de laatste kwart van de 20e eeuw. Hij begon jong met fotograferen en bleef dit doen tot aan zijn onfortuinlijke dood op 83-jarige leeftijd. Newton is verantwoordelijk voor een rijk, eigenzinnig en complex oeuvre waarin vrouwen centraal staan en thema’s  als macht, geweld, erotiek en verlangen worden behandeld. Voor zijn provocatieve werk gebruikte hij filmische en innovatieve scripts. [PB]

1 comment for “Helmut Newton in Foam

  1. Petra
    juli 11, 2016 at 10:49 pm

    Er zit een hele goede opbouw in deze tentoonstelling, zo spannend. En zoveel mooie foto’s! Elk beeld vertelt een verhaal. De rode draad is kijken en bekeken worden. Ga kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *