Grayson Perry

Tot en met 5 juni 2016 in het Bonnefantenmuseum in Maastricht Grayson Perry – Hold Your Beliefs Lightly.

De Volkskrant zegt van Perry: “Alleen de grootste zuurpruim kan het kleurrijke werk van de erudiete Britse multikunstenaar en knuffeltravestiet Grayson Perry weerstaan.”

cropped-GPerryWalthamstow.jpg

The Walthamstow Tapestry, Grayson Perry, 15 x 3 m. Het tapijt is doorspekt met toonaangevende merken, zoals IKEA, Marks & Spencers, luxe modemerken en oliemaatschappijen. Maar wel ontdaan van hun logo’s en daarmee een groot deel van hun identiteit.

Grayson Perry (1960) won in 2003 de prestigieuze Turner Prize. In zijn werk worden esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke thema’s. Terugkerende thema’s in het werk zijn religie & mythologie, identiteit & gender, kunst & kunstwereld, klasse & consumentisme, conflict & oorlog. Deze thema’s staan centraal voor het werk van Perry en vormen het klankbord van zijn leven. Het Bonnefanten verwierf recent enkele werken van Perry: het wandtapijt The Walthamstow Tapestry, de monumentale, vierdelige ets A map of days en de keramische vaas Memory Jar. Het werk van Grayson Pery kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat onder meer uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken en zelfs een compleet huis.

Er hangt ook een versie van The Walthamstow Tapestry het DWDD pop up museum, t/m 22 mei 2016. [PB]

2 comments for “Grayson Perry

  1. Petra
    maart 12, 2016 at 4:53 pm

    Zondag 13 maart 2016 17.40 uur NPO 2: in Kunstuur interviewt Lucas de Man Grayson Perry.

  2. Petra
    april 3, 2016 at 8:52 am

    Het wandtapijt van Grayson Perry was het (enige) hoogtepunt van DWDD pop up. En niet te versmaden is de audiotour van “Willy” Sander van de Pavert. Op z’n Lucky’s hilarisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *