Gaultier kleedt Manneken Pis

MannekenPis

In 2012 werd Manneken Pis uitverkozen tot de meest teleurstellende attractie van Europa.

MannekenPisGaultier

Foto Belga. Manneken Pis gekleed door Jean Paul Gaultier, 2015.

Jean-Paul Gaultier heeft ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het homo-evenement Pride Festival 2015 (van 1 tot 17 mei) een nieuw pak ontworpen voor Manneken Pis. Op 30 april zal de 63-jarige Gaultier er zelf bij zijn wanneer het beeldje van het plassende jongetje het kostuum aan krijgt. Op die dag wordt MiniPride gehouden, een feestje als voorproefje op de echte Pride. Wat voor soort pak is niet bekendgemaakt.

Manneken Pis krijgt overigens een eigen museum (zie www.ad.nl). De opening wordt in 2016 verwacht.
De Orde van de Vrienden van Manneken Pis vraagt al jaren om een plek waar ze de 923 kostuums van het mannetje kunnen onderbrengen. Op dit moment worden veel memorabilia rond het standbeeldje bij iemand thuis bewaard, maar veel kostuums kun je zien in het Broodhuis op de Grote Markt in Brussel. [PB]

www.msn.com, mei 2015:

Het kostuum van Gaultier is het 929ste voor het beroemde Brusselse standbeeld. De Franse ontwerper, tevens openlijk homoseksueel, koos voor een outfit in zwart-wit en een muts met horens, die het rebellaire karakter van het ketje [sic] dat op straat plast moet weerspiegelen. “Het was heel plezant en ik denk al aan het volgende. Manneken Pis heeft een air van ironie en humor die ongelofelijk is voor een nationaal monument. Parijs is erg snob, terwijl Brussel gekenmerkt wordt door een eenvoud die toch uniek is”, aldus de bekende couturier.

Gaultier zag Manneken Pis voor het eerst toen hij zes jaar was, bij een bezoek aan één van zijn neefjes. Het beeldje was in zijn herinnering groter dan in werkelijkheid, getuigde hij. [PB]

 

 

 

 

1 comment for “Gaultier kleedt Manneken Pis

  1. Carien
    juni 7, 2015 at 3:24 pm

    Een pissend mannetje past natuurlijk helemaal bij J P Gaultier, met zijn humor, rebellie en SM neigingen, maar zoals er al staat : meest teleurstellende attractie ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *