Dries van Noten. Inspirations

Vanaf 13 februari tot 19 juli 2015 Dries van Noten in het Modemuseum in Antwerpen, was afgelopen zomer in Parijs, mix van zijn mode en zijn inspiratiebronnen uit vooral de beeldende kunst. Ga ik heen!  18 of 21 feb denk ik. [CK]

DriesvanNoten

MoMu: “[…] De tentoonstelling zal geen klassieke retrospectieve worden, maar veeleer inzage geven in de creatieve wereld van de ontwerper Dries Van Noten. Hiervoor kreeg Van Noten toegang tot de rijke mode-, en textielarchieven van Les Musées des Arts Décoratifs. Nooit eerder gaf dit museum een ontwerper carte blanche om werken te selecteren in zijn archieven (en de archieven van belangrijke collega-instellingen zoals het Musée d’Orsay). Dit is een voorrecht dat normaal gezien enkel de conservatoren van het museum zelf toebehoort.

Aan de hand van verschillende thema’s zal de ontwerper op een visueel indrukwekkende wijze inzage geven in zijn oeuvre, zijn creatieproces en zijn inspiratiebronnen. Deze worden geïllustreerd aan de hand van een exclusieve selectie topwerken uit de hedendaagse en schone kunsten (van Jean Fouquet, tot Francis Bacon en Rothko), een selectie topstukken uit de mode-, en textielcollectie van Les Musées des Arts Décoratifs (van Christian Dior, tot Thierry Mugler en Elsa Schiaparelli), alsook filmfragmenten en muziek die de ontwerper doorheen zijn verschillende collecties geïnspireerd hebben. Deze objecten worden tenslotte geconfronteerd met een overzicht van het belangrijkste werk uit Van Noten’s eigen oeuvre.”

 

1 comment for “Dries van Noten. Inspirations

  1. Patty
    januari 16, 2015 at 7:12 am

    Wat een leuke Kunstdagtip! Hier ga ik absoluut heen. Jaren geleden maakte ik kennis met de ontwerpen van Dries van Noten in de vorm van een fliebelrokje en hempje. Maat 36 en 25 graden in de schaduw waren absolute voorwaarden voor de outfit maar ik was verliefd geworden op deze bijzonder ontwerper! Helaas is de top verdwenen maar het rokje gaat in mijn testament.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *