David Hockney in Noordbrabants Museum

DavidHockneyFelledTraysonWoldgateVan 21 februari tot en met 17 mei 2015 zijn er 5 werken van David Hockney te zien in het Noordbrabants Museum.
Voor deze grote stukken van 2 x 5 m is een aparte zaal ingericht. Ze zijn een onderdeel van een tentoonstelling met werk van Picasso, Tinguely en meer, uit de Kunstsammlung Würth.
Het museum meent dat de werken door hun losse verftoets en kleurgebruik laten zien hoezeer de kunstenaar geïnspireerd is door Vincent van Gogh. “Van Gogh zorgt ervoor dat je de wereld om je heen iets intenser ziet”, aldus Hockney.

VadertjeTijdMaartenBaas

Vadertje Tijd, Maarten Baas. Rijksmuseum Amsterdam. Per 5 minuten veegt het mannetje in de klok de grote wijzer weg en tekent hem op de juiste tijd weer in. In de tussentijd rookt hij een sigaretje.

 

Ook geïnspireerd op van Gogh in het Noordbrabants Museum: de tentoonstelling Design uit het land van de aardappeleters (24/1 – 26/4). Even meepikken, maar er niet speciaal voor naar Den Bosch reizen. Je ziet er onder andere gouden spulletjes van Studio Job en een stoel van Maarten Baas (die je misschien kent van het meubilair en servies in Zomergasten van de VPRO). Je kunt beter naar zijn ‘Vadertje Tijd’ gaan kijken in het Rijksmuseum. Dat heeft ie waanzinnig goed bedacht.

AnneliesValentijn

De tentoonstelling wordt ook getipt door interieurarchitect Annelies Valentijn, die daarbij deze leuke van Gogh-foto gebruikt. Ik ben er nog niet achter van wie hij is. [PB]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *