Agenda Carien update 13-01-2015

Te boeken via de Vrije Academie Amsterdam:

Rondleiding Mode in het Rijksmuseum op 15 januari , en 25 maart

Rondleiding Negentiende Eeuw in het Rijksmuseum op 19 februari en 8 april

Rondleidingen Paleis op de Dam : diverse data in  2015,  www.vrijeacademie.nl

Studiedag Mode en Kunst :  17 januari en 26 februari.  Een hele dag, met pauzes natuurlijk, over mode in relatie tot kunst, hoe ontwerpers inspiratie halen uit kunst , samenwerken met kunstenaars,  en over ontwerpen die meer op kunst dan op kleding lijken. Behalve de oude beroemdheden zoals Elsa Schiaparelli, en Yves Saint Laurent, ook aandacht voor hedendaagse ontwerpers zoals Iris van Herpen, Marga Weimans, Dries van Noten etc. Op 17 januari in Den Haag, en nog een extra dag  op 26 februari in Amsterdam .

Romantische mode lezing 7 februari, over de tentoonstelling 19de eeuwse mode in het Haags Gemeentemuseum

De late Rembrandt lezing over de grote en belangrijke tentoonstelling in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum ( 12 feb-17 mei). Er zijn lezingen door het hele land, door diverse docenten. Carien geeft  de lezingen op 25 feb en  7 maart in Amsterdam, en 14 maart  in Haarlem.

Savage Beauty , in London is in het voorjaar 2015 de spraakmakende tentoonstelling over het werk van mode-ontwerper Alexander McQueen te zien die eerder in New York een half miljoen bezoekers trok. Carien geeft er een lezing over op 11 april in Amsterdam en 24 april in Utrecht.

De Oase van Matisse, op 1 mei een lezing in Amsterdam over het werk van Matisse, naar aanleiding van een grote overzichtstentoonstelling van zijn knipsels in het Stedelijk Museum Amsterdam ( te zien vanaf 31 maart).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *